HISTORYCZNE WĘDRÓWKI PO POLSCE - spotkania z legendą - klasa 1
Czy historia może być ciekawą podróżą zawierającą w sobie zabawę, przyrodnicze ciekawostki i zahaczającą o polonistyczne ćwiczenia oraz geograficzną znajomość Polski? Oczywiście. Wystarczy taką wędrówkę odbyć dzięki malowniczym legendom, które w interesujący sposób przybliżają nam naszą ojczyznę, jej naturę i historię, a tym samym pobudzają wyobraźnię i chęć do dalszych odkryć.
-
Bezpieczne zakupy
Czy historia może być ciekawą podróżą zawierającą w sobie zabawę, przyrodnicze ciekawostki i zahaczającą o polonistyczne ćwiczenia oraz geograficzną znajomość Polski? Oczywiście. Wystarczy taką wędrówkę odbyć dzięki malowniczym legendom, które w interesujący sposób przybliżają nam naszą ojczyznę, jej naturę i historię, a tym samym pobudzają wyobraźnię i chęć do dalszych odkryć.
Opis
Autor | Mariola Rosłoniec, Beata Szydłowska |
---|---|
Format | 205 x 250 |
Oprawa | Zeszytowa |
Liczba stron | 72 |
Rok wydania | 2019 |
ISBN | 978-83-65923-02-8 |
Zestaw zawiera | Naklejki, wycinankę |
Opinie
Aga
Bardzo ciekawa seria. Jesteśmy z Kasią zadowolone. Ja pracuję z dzieckiem i zawsze razem rozwiązujemy. Wiem, że sama robi to niechętnie.
P.O
Oooooooooo ale dużo naklejek, Olek już się cieszy!
Anna
Dobre książeczki do ćwiczeń w domu.
R-ola
No na pewno fajne to ale mój Kacper nie chce czytać i rozwiązywać. Jeszcze popatrzę co tu wybrać dla niego.